Mijn naam is Dennis van Wijk, ik kwam op deze wereld op 1 november 1984 in Nederland. Mensen kennen mij als een reisfotograaf en als levensgenieter van alle mooie dingen op de wereld. Na mijn studie Facility Management wist ik niet precies welke kant ik op wilde in mijn carrière. Wel wist ik altijd al dat ik iets wilde gaan doen met reizen en om mensen ermee te inspireren.

 

Op een dag zag ik foto’s op het internet van Paul Nicklen. In mijn ogen is hij de beste reisfotograaf ter wereld. Foto’s maken die meer dan alleen exotische locaties en wilde avonturen tonen. Maar foto’s die mensen laten nadenken en inspireren. Reisfotografie is het zien van de wereld voor de eerste keer met enthousiasme.

 

Na vele jaren intensief bezig geweest te zijn, stuurde ik mijn foto’s naar stocking sites. Ik was aangenaam verrast dat mijn foto's verkocht werden.  Dit gaf mij de inspiratie om een stap verder te gaan. Ik nam masterclasses in fotografie en in het printen van mega formaten.

 

Ik begon op deze wijze met de verkoop van mijn foto's. Ik verkocht bijvoorbeeld canvassen en een kunstwerk van meerdere foto's. Alles is met veel passie gemaakt. Nog geen jaar latere kwamen er steeds meer mensen die met mij wilde werken. Bruiloften, schoolfotografie en zelfs bedrijven zoals Heineken en Microsoft staan op mijn CV.

 

Bijna 6 jaar later wilde ik mijn obsessie voor reizen een stukje verder uitbreiden. Ik ben een reisblog Travel Station begonnen. Een online platform voor mensen die het reisvirus ook diep hebben zitten.

 

Mijn eerste expositie heb ik begin 2016 gehad. Het thema Apocalypse sprak mij heel erg aan. Met deze serie wilde ik mensen een spiegel voor houden: de manier waarop wij nu leven maakt meer kapot dan wordt gedacht. De expositie is met veel enthousiasme ontvangen door het publiek en veel werk is verkocht.

 

Omdat er veel hobby fotografen in Nederland zijn gaan een reisleider en ik een fotoreis organiseren. We gaan naar IJsland om mensen beter te leren fotograferen op reis. Zo gaan we uiteraard opzoek naar het noorderlicht en komen we bij diverse bezienswaardigheden.

 

Als fotograaf reis ik de hele wereld over om inzicht te geven in het mooie van de mens en
natuur. Denk aan bouwwerken uit verloren tijden, maar ook bijzondere culturen. 

justme